Senin, 09 November 2015

Feng Shui dan Kanak-kanak: Bagaimana Feng Shui Boleh Membantu Anak Anda Berjaya

Feng Shui dan Kanak-kanak: Bagaimana Feng Shui Boleh Membantu Anak Anda Berjaya

Dunia hari ini adalah sangat kompetitif, oleh itu ia amat penting bagi ibu bapa untuk menyokong anak-anak dalam pelajaran dan untuk membantu mereka berjaya dalam setiap cara yang mereka boleh. Seorang pengamal Feng Shui boleh menggunakan kompas untuk membina satu carta khas untuk mengetahui mana kanak-kanak yang paling disokong dalam pelajaran.

Nampaknya tidak mungkin? Anak perempuan saya sendiri sangat disleksia, namun mencapai markah tertinggi dalam peperiksaan kebangsaannya. Beliau bekerja keras, jelas, tetapi tidak mempunyai tuisyen tambahan di rumah atau di sekolah. Sebaliknya, dia melakukan kerja rumah dan peperiksaan beliau belajar di bahagian tertentu rumah di mana "Flying Star" carta menunjukkan terdapat sebuah kawasan yang terutamanya berfaedah untuk kajian.

Apakah yang dimaksudkan dengan "Flying Star" carta?

Apabila pengamal Feng Shui mengambil bacaan kompas rumah anda, dia menggunakan bahawa membaca, bersama-sama dengan beberapa maklumat lain untuk merancang kecenderungan dan berubah mengikut masa. Sama seperti pelan tindakan yang Arkitek adalah reka bentuk untuk hidup, begitu juga adalah "Flying Star" carta. Apabila seorang Arkitek membina pelan, dia akan menunjukkan yang bilik berkhidmat apa tujuan - dapur, bilik mandi, ruang makan, bilik tidur dan lain-lain - dan mereka bentuk bangunan di sekeliling mereka tujuan: dapur berhampiran dengan ruang makan, sebagai contoh, jadi makanan yang masih panas apabila dipindahkan antara kemudahan memasak dan makan.

Walau bagaimanapun, ia mungkin bahawa apabila keluarga bergerak dalam, bilik-bilik yang digunakan untuk tujuan yang berbeza dari masa ke masa. Mudah-mudahan ruang makan ditukar kepada bilik tidur di tingkat bawah untuk ahli keluarga warga tua, sebagai contoh.

A "Flying Star" carta adalah sama kerana ia adalah satu pelan induk yang menunjukkan kegunaan yang paling positif untuk ruang dalam bangunan. Bangunan ini boleh menjadi sebuah pejabat, kedai atau apa-apa jenis struktur. Walau bagaimanapun, apabila membantu anak-anak anda untuk berjaya dengan Feng Shui, petunjuk kita mencari, seperti yang disebutkan di atas, kawasan-kawasan yang menyokong kajian, arah tidur yang baik, tempat-tempat yang boleh meningkatkan persahabatan positif (untuk rangkaian) dan kesihatan yang baik. Pada sebelah flip, kami juga mencari kawasan yang mungkin tidak begitu menyokong untuk mengurangkan kecenderungan negatif.

Sama seperti seorang arkitek membina rancangan untuk meningkatkan gaya hidup dan mengurangkan halangan kepada aliran bebas, jadi pengamal Feng Shui membantu merancang ibu bapa untuk kejayaan anak-anak mereka dengan membina carta Flying Star rumah mereka. "Menyembuhkan" untuk kegatalan boleh menjadi rumit sebagai tangki kedudukan yang baik ikan atau jam chiming, atau semudah mencadangkan kajian kanak-kanak di satu tempat yang tertentu dan bukan yang lain.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar