Senin, 09 November 2015

Pemulihan semula jadi untuk yang teruk Ruam Lampin

Pemulihan semula jadi untuk yang teruk Ruam Lampin

Ruam lampin adalah salah satu keadaan kulit banyak yang bayi kami boleh mendapatkan. Ia adalah ruam yang menyakitkan dan menjengkelkan yang biasanya muncul di bahagian bawah bayi. Terdapat banyak ubat-ubatan dan rawatan seperti krim dan salap yang boleh memberikan kelegaan tetapi ada juga ubat semula jadi yang boleh membantu bayi anda memperoleh kulit yang lebih sihat dalam masa yang singkat.

Terdapat banyak sebab mengapa bayi memperoleh keadaan kulit tersebut. Beberapa penyebab adalah kerana lampin basah dan kotor. Ia adalah penting bahawa anda mencari ubat yang betul yang akan bekerja terbaik untuk kulit bayi anda kerana jenis ini keadaan boleh menjadi sangat menjengkelkan dan menyakitkan serta terutamanya apabila basah dengan air kencing. Di bawah adalah beberapa ubat semula jadi untuk ruam lampin yang teruk.

Remedy # 1: Sapukan lapisan nipis Vitamin E Minyak
Ia terbukti berkesan dengan memohon lapisan nipis minyak vitamin E di kawasan yang terjejas dua kali sehari akan memberi kelegaan bayi dari ruam lampin yang menyakitkan dan menjengkelkan. Hanya pastikan bahawa anda mencuci kulit secara mendalam pertama menggunakan sabun yang lembut atau pembersih, kering dengan sempurna menggunakan kain lembut sebelum anda memohon minyak ini.

Remedy # 2: beg teh Chamomile
Anda juga boleh menggunakan beg teh chamomile kerana ini akan membantu menenangkan keradangan kulit. Ia juga boleh mengurangkan kesakitan dan kesakitan ruam. Anda hanya curam beg teh untuk beberapa minit dan kemudian meletakkan beg teh basah di bahagian bawah bayi dan biarkan ia tinggal di sana selama tiga puluh minit. Tidak lama kemudian anda akan melihat kulit semakin sihat lagi.

Remedy # 3: Gunakan kain kapas
Jika anda boleh mengapa tidak menggunakan kain kapas dan bukannya orang-orang lampin konvensional kain kapas boleh diserap lembap dan cecair lebih daripada orang-lampin. Ia juga akan menjaga kulit bayi anda kering dan sejuk.

Ini hanya beberapa remedi mudah yang boleh membantu bayi anda menghilangkan ruam lampin yang menjengkelkan. Walau bagaimanapun jika ruam berterusan maka anda lebih baik akan mengambil bayi anda untuk doktor.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar